Take a fresh look at your lifestyle.

I za one izbirljive: Posle ovoga karfiol i brokoli nikada više nećete spremati kao ranije

520

Neki ih vole, drugi ne mogu da ih smisle, ali činjenica je da su karfiol i brokoli izuzetno zdrave namirnice koje bi trebalo da su redovno na našem meniju.

Ukoliko ih spremate uobičajeno tako što ih kratko kuvate ili barite na pari, uverićete se da je to prošlost.


Brojne studije su pokazale da ovo povrće treba jesti sirovo jer je jednostavno tako najzdravije, a baš to mnoge odbija od karfiola i brokolija. Zato je tu sasvim nov način pripreme koji će privući i najveće sladokusce.
Ideju je otkrila Ana Monet Roberts, zaljubljenica u zdravu hranu, koja redovno objavljuje fine recepte, a uspešno je završila i „Chef’s Training Program“.
– Inače obožavam hrskavo pečeno povrće. Gotovo svakodnevno pravim svoj zdravi čips od kelja, a veliki sam fan i hrskavog zelja, pa zapravo ne znam zašto mi je toliko dugo trebalo da na isti način počnem da spremam i brokoli i karfiol – rekla je Ana.
Evo njenog saveta.
Izrežite karfiol i brokoli na cvetove iste veličine. Prosušite ih ako je potrebno, prebacite na pleh za pečenje, ali tako da se cvetovi ne dodiruju, lagano ih poprskajte maslinovim uljem, posolite i začinite po želji i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni.
Pecite od 18 do 23 minuta, zavisno od toga koliko želite da budu hrskavi i uživajte!

 

(popsugar)


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.