Take a fresh look at your lifestyle.

Uz ovaj napitak prehlada prolazi za 2 dana! A ako pratite ove korake možda je i izbegnete

427

Prehlade zaista ne mare za vaš kalendar, obaveze i to što je napolju prelepo vreme. Naprotiv, baš tad vole da udare.

Ako osećate da vas nešto lagano načinje, pojavljuje se pritisak u glavi, curenje nosa, grebuckanje grla, odmah se bacite u kontranapad.

Tečnost, tečnost i još tečnosti u svim oblicima – čajevi, limunade, ceđeno voće pa čak i obična voda. I supice naravno. Što slanije to bolje. So je dobra i za grlo. Razblažite ga u mlakoj vodi a onda ga dobro izgrgoljite.

Ali za ovaj napitak kažu da prehladu odnosi u roku od dva dana. On se pravi od meda i cimeta, dakle i ukusan je. Jednu kašičicu meda i dve kašičice cimeta treba promešati u jednom deci litru mlake vode sve dok se med ne rastopi. Napitak treba piti dva puta na dan, tri dana uzastopno.

Prevencija

Ipak, najbolje je da do prehlade uopšte ne dođe. Zato ljudi mahom uzimaju vitamin C. Na žalost većina nas ga uzima tek kada se prehladimo, a tada smo malo okasnili.
I tada je bolje u stvari uzimati ImunoCink. Taj mineral  onemogućuje razmnožavanje rinovirusa, nanočestica koje su uzrok obične prehlade.

Briga o probiotskim bakterijama u našem stomaku još jedan je dobar način za očuvanje našeg zdravlja. Njihova osnovna uloga je protektivna i one su prva linija odbrane kada neka patogena bakterija ili virus, izazivači bolesti,  dospeju u organizam.

Druga uloga im je imunološka.  Ako znamo da je 70 odsto našeg imuniteta locirano u crevima zaključujemo da postoji korelacija između naših dobrih „podstanara“ i pravilnog razvoja i jačanja imuniteta celog organizma. I na kraju, treća uloga probiotskih bakterija je metabolička jer one učestvuju u varenju i apsorpciji brojnih hranljivih materija.

U našim apotekama se može naći dijetetski preparat Probiotic®Forte koji u svom sastavu sadrži kombinaciju probiotske gljivice Saccharomyces boulardii i probiotskih bakterija (laktobacili i bifidobakterije). Preparat je nastao kao rezultat brojnih istraživanja koja su dokazala da je upravo ova kombinacija superiorna u sprečavanju dijareja uzrokovanih antibioticima i ublažavanju postojećih simptoma.


Komentari su zatvoreni.