Take a fresh look at your lifestyle.

UVEK VITKI I ZDRAVI: Ove namirnice ČUVAJU srce, a pomoći će i da SMRŠATE!

0 1,141

Čisti i zdravi krvni sudovi su osnova zdravog srca i unutrašnjih organa. Da biste održali zdravlje krvnih sudova neophodno je da se zdravo hranite i unostite namirnice koje će omogućiti da vaši krvni sudovi uvek budu zdravi.

Kurkuma čisti lice, uklanja akne i podmlađuje: Čudesni indijski začin vratiće vašu kožu u život!

Kurkuma

Foto: Profimedia

Kurkuma

Kurkuma je poznat začin o kome smo pisali u jednom od prethodnih tekstova.

Kurkuma smanjuje LDL holesterol i čisti sakupljene naslage u arterijama. 2011. godine u jednom istraživanju dokazano je da kurkuma smanjuje holesterol i suzbija rani proces ateroskleroze bolje od nekih lekova.

Đumbir- saveznik zdravlja: Smanjuje bolove u mišićima, snižava holesterol

Beli luk

Beli luk je još jedna od namirnica koja čisti arterije.

Naučno je pokazano da beli luk pomaže u sprečavanju srčanih bolesti, usporavanju ateroskleroze i smanjenju nivoa krvnog pritiska. Beli luk je prilično efikasan u sprečavanju stvaranja naslaga u arterijama.

Beli luk smanjuje rizik od srčanog udara i moždanog udara za više od 50 procenata, a takođe pomaže u sprečavanju i lečenju ateroskleroze.

Ovo je najzdravija grickalica na svetu: Pistaće možete jesti koliko vam volja!

Mlevena ljuta papričica

Sastojak kapsaicin koji se nalazi u ljutoj papričici pomaže u smanjenu LDL holesterola u krvi. Papričica smanjuje rizik od srčanog udara i poboljšava krvnu cirkulaciju.

Limun

Foto: Profimedia

Limun

Za srce je dobro piti vodu sa limunom ujutru čim ustanete. Ne samo da smanjuje nivo holesterola, već i sprečava oksidativno oštećenje i zadržava arterije zdravim. Ovaj agrum je prebogat vitaminom C, za koji se pokazalo da smanjuje ukupni holesterol, inhibira agregaciju trombocita, smanjuje zapaljenje i ojačava arterije.

Sok od nara

Sok od nara je moćan antioksidant, smanjuje nagomilane naslage i čisti arterije. Sok od nara sadrži magnezijum i selen koji su veoma značajni za zdravlje srca. U jednoj studiji iz 2009. naučnici tvrde da ako pacijenti sa rizikom od koronarne bolesti srca piju 240ml dnevno soka od nara u narednih 18 meseci, postoji mogućnost da uspore razvijanje bolesti.


Foto Profimedia
Autor/Izvor SrbijaDanas
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.