Take a fresh look at your lifestyle.

Ukusni sok od cvekle u borbi protiv povišenog krvnog pritiska (RECEPT)

562
Cvekla ima mnoge zdravstvene prednosti. 

Sok od cvekle dobar je za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i jača telo. Bogat je gvožđem, što znači da može da pomogne u sprečavanju slabokrvnosti (anemije) i niske razmere hemoglobina. Takođe, pomaže telu u apsorpciji gvožđa, što omogućuje dobru cirkulaciju krvi.

Sok od cvekle

Cvekla utiče na probavu i metabolizam. Pomaže telu da svari hranu, posebno onu masnu. Osim toga, sadrži vlakna, što dodatno olakšava probavu. Antioksidansi i fenolni spojevi se u velikim količinama nalaze u cvekli. Oni pomažu u uklanjanju slobodnih radikala iz tela što sprečava prerano starenje. Sok od cvekle je vrlo delotvoran kod detoksikacije jetre. To je pre svega zbog metionina i glicin betaina koje cvekla sadrži.

Oni koji imaju problema sa visokim krvnim pritiskom, a žele da pomognu sebi na prirodan način, imaju na raspolaganju i ovu zdravu namirnicu. Cvekla može pomoći u sprečavanju bolesti srca, srčanih udara i drugih kardiovaskularnih bolesti. Istraživanja su pokazala da nitrati iz cvekle pomažu u snižavanju krvnog pritiska i na taj način zaustavljaju hipertenziju, odnosno visoki krvni pritisak.

merenje pritiska

Sok od cvekle:

  • 2 cvekle
  • 3 šargarepe
  • 1 jabuka
  • sok od 1 narandže

Sve sastojke ubacite u blender i odmah popijte.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.