Take a fresh look at your lifestyle.

Svaki dan pijte vodu sa sodom bikarbonom: Najjeftiniji lek momentalno pomaže!

0 5,967

Saznajte i kako da testirate koliki je nivo želudačne kiseline u vašem stomaku i koliko sode smete da pijete u toku dana

 

Soda bikarbona je veoma moćan prah, koji može da vam pomogne maltene u svemu – od lečenja do dubinskog čišćenja nameštaja.

 

Veoma je jeftina i lako dostupna, pa je je ljudi koriste na razne načine – umesto dezodoransa, za lečenje prehlade, pa čak i raka-

Ali, šta se dogodi kada popijete vodu u kojoj ste prethodno razmutili malo sode bikarbone?

 

1. Želudačna kiselina

Ako popijete čašu vode sa pola kašičice sode bikarbone, pH vrednost u vašem želucu će se stabilizovati. To će vam pomoći i da smanjite kiselost u vašem organizmu, za koju se veruje da je jedan od vodećih uzroka raka.

 

2. Gorušica

Eksperti kažu da je gorušica izazvana kiselinom u želucu. I u ovom slučaju pomaže soda bikarbona, kako je opisano kroz prvu stavku.

 

 

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Urinarne infekcije

Kao i ćelije raka, i bakterije žive i razmnožavaju se u kiseloj sredini. Ako imate problema sa urinarnim infekcijama, pijte rastvor sode bokarbone (pola kašičice na jednu čašu vode) i simptomi bi ubrzo trebalo da nestanu.

 

4. Giht

Giht je zapravo zapaljenje zglobova izazvano zadržavanjem mokraćne kiseline u telu. Pomoću rastvora sode bikarbone možete da ublažite bolove koje izaziva giht, ali i potencijalno sprečite ovo neprijatno stanje.

 

5. Prehlada i grip

Soda bikarbona je odličan lek za grip i prehladu! Ako se dugo i redovno koristi, u stanju je da uništi viruse u najranijoj fazi, ali ni sada nije kasno da počnete i oslobodite se dosadnih simptoma sezonskih bolesti.

 

6. Kamenje u bubrezima

Gomilanje mokraćne kiseline može da uzrokuje formiranje kamenja u bubrezima, ali svakodnevno ispijanje vode sa sodom bikarbonom može da ih razbije i spreči formiranje novih. Ukoliko imate problema sa bubrezima, pre primene prirodnih lekova, konsultujte se sa lekarom.

 

7. Snaga

Voda sa sodom bikarbonom popravlja fizički performans vašeg tela. Tajna je u tome što alkalnost sode bikarbone redukuje nivo laktične kiseline koju proizvode mišići, a to pomaže da budete snažniji i energičniji, piše HealthyDefinition.com.

 

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Preporučena doza vode sa sodom bikarbonom

 

Prvi dan: Uzmite 6 doza – po čašu vode sa po pola kašičice sode bikarbone na svaka dva sata.Voda treba da bude hladna.

Drugi dan: Popijte 4 doze na svaka 3 sata

Treći dan: Ujutro i uveče uzmite po jednu dozu

Četvrti dan i nadalje: Uzimajte po jednu čašu vode sa pola kašičice sode svakog dana, sve dok simptomi ne nestanu.

 

Test nivoa želudačne kiseline

 

Trebalo bi da znate da želudac proizvodi hlorovodoničnu kiselinu, koja mu pomaže u varenju. Ona je važna zbog razgradnje proteina, pretvaranja istih u amino kiseline, sprečavanja bolesti uništavanjem opasnih bakterija i stimulisanja pankreasa. Nizak nivo ove kiseline može da uzrokuje različite probleme, poput lošeg varenja, gorušice, nadutosti i zatvora.

 

Ako želite da testirate nivo želudačne kiseline, možete to da uradite kod kuće, pomoću sode bikarbone. Rastvorite četvrtinu kašičice u 230 ml hladne vode i popijte čim se probudite na prazan stomak. Ako podrignete u roku od 2-3 minuta, nivo vaše želudačne kiseline je odličan.


Foto Thinkstock
Autor/Izvor Stil.Kurir
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.