Take a fresh look at your lifestyle.

SURUTKA: Napitak ZLATA vredan, veoma delotvoran kod MRŠAVLJENJA i ZATVORA

1,505

Puna minerala i vitamina.

Izuzetno lekovita, surutka kao nusproizvod proizvodnje sira i jogurta, u kome ostaju najbolji i najvredniji sastojci mleka kao što su vitamini B i E, minerali i mlečni šećeri koji su važni za izgradnju najbitnijih veza u mozgu.

Zbog svih prednosti koje ima po ljudsko zdravlje, stručnjaci preporučuju konzumiranje od pola do jednog litra surutke dnevno.

Prednosti surutke su:

 

Smanjuje osećaj umora

Surutka postiče lučenje serotonina, hormona sreće, i tako smanjuje osećaj stresa i hroničnog umora.

Momenti koji donose najlepše osećaje na svetu!

Foto: Profimedia

Reguliše povišene masnoće u krvi

Surutka se preporučuje ljudima koji imaju problema sa povišenim masnoćama u krvi. Nakon nekoliko nedelja redovne konzumacije, to ćete moći da dokažete sopstvenim primerom.

Izgrađuje mišiće

Surutka, posebno ona u prahu, ne samo da će pomoći pri izgradnje mišićne mase, već i kod oporavka mišića nakon fizičkog napora.

Pomaže kod mršavljenja

100 grama surutke ima samo 26 kalorija. Ona sadrži niz belančevina i stvara osećaj sitosti. Surutka je siromašna mastima i kalorijama.

Mršavljenje

Foto: Profimedia

Pomaže kod zatvora

Surutka ima diuretska svojstva. Ona će brzo podstaći probavu i osloboditi neprijatnog osećaja nadutosti i zatvora. Ipak, nemojte preterivati sa konzumacijom, budući da bi mogla da izazove proliv. Držite se količine do jednog litra dnevno.

 

Lek za jetru

Ovaj napitak sadrži beta-laktoglobulin koji organizam snabdeva aminokiselinama – BCAA, koje pomažu kod uznapredovalih bolesti jetre, pa obolelima od ciroze pomaže da žive duže i kvalitetnije.


Foto Profimedia
Autor/Izvor SrbijaDanas

Komentari su zatvoreni.