Take a fresh look at your lifestyle.

Šta se događa kada samo 1 minut masirate ovu tačku na čelu?

479

Prema kineskoj medicini masiranje tačke između obrva može delovati blagotvorno na naše zdravlje, raspoloženje i radnu sposobnost.

Velika je verovatnoća da ste nekada osetili potrebu da masirate deo lica između obrva. Prema kineskoj medicini masiranje tačke između obrva može delovati blagotvorno na naše zdravlje, raspoloženje i radnu sposobnost.

Masažom ovog područja poboljšava se koncentracija, smanjuje napetost, tera glavobolja i opuštaju oči, naročito nakon što ste puno vremena proveli ispred računara. Praktičari kineske medicine takođe su uvereni da masiranje tačke između obrva pojačava intuiciju.

Kako pravilno masirati tačku između obrva?

Lagano kažiprstom pritisnite tačku između obrva i pomerajte prstom u vertikalnoj liniji od otprilike 3 centimetra. Radite to 45 do 60 sekundi nakon čega ćete početi da osećate rezultate masaže, odnosno pritiskanja ove ‚‚magične” tačke.

Stručnjaci objašnjavaju da ovaj potez deluje jer se na taj način aktivira deo mozga koji pomaže u smanjivanju nervne napetosti. Valja istaći i da deluje povoljno na izgled kože, naročito oko očiju i usta i da pospešuje regeneraciju kože.

Sledeći put kada vas zaboli glava ili osetite umor u očima nakon dugog radnog dana, znate šta treba da uradite.


Komentari su zatvoreni.