Take a fresh look at your lifestyle.

SOK OD ĐUMBIRA I LIMUNA KAKO SE PRAVI (VIDEO)

437

SOK OD ĐUMBIRA! Zdravstvene prednosti đumbira su bile poznate Indijcima još pre pet milenijuma.

Ovaj blago- ljutkasti i aromatični začin sadrži dragocene vitamine i brojne minerale, kao npr. mangan i bakar.

Većina njih su nezamenljivi za normalno funkcionisanja Vašeg organizma.

U ovom tekstu objasnićemo vam zašto je baš sok od đumbira i limuna za mršavljenje toliko dobar i efikasan, te koje su  i njegove druge prednosti za zdravlje tokom korišćenja.

 

Sa svojim izuzetno aromatičnim ukusom i egzotičnim mirisom, đumbir vas verovatno asocira na Azijsku kuhinju, koju ne praktikujete tako često. Međutim, on je prepun zdravih hranljivih materija, tako da kada od njega napravite sirup, ili ga dodate u napitak koji volite, on povećava njegovu ukupnu hranljivu vrednost, i daje mu još prijatniji začinjen ukus.

Sok od đumbira je često ljudima previše gorak ili isuviše aromatičan, pa kako nisu na takve ukuse navikli, rešavaju problem dodavanjem soka sveže jabuke ili šargarepe. Potrebno Vam je koren od 250 grama da biste napravili do 60 ml soka.

Najjači domaći napitak za skidanje sala sa stomaka (VIDEO)

Trebaće vam samo tri sastojka, pogledajte naš video recept

 

KOJA SU LEKOVITA SVOJSTVA ĐUMBIRA 

Đumbir sadrži dragocene esencijalne sastojke koji su važni za funkcionisanje Vašeg organizma u svim segmentima. Navešćemo samo neke od njih:

Kalijum je esencijalni mineral i nezamenljivi elektrolit koji pomaže u izgradnji kako mišića, tako i proteina u Vašem organizmu.

On je vrlo značajan u održavanju električne aktivnosti u Vašem srcu, pomaže u balansiranju kiselo-bazne ravnoteže u sistemu, i učestvuje u razbijanju ugljenih hidrata, te ih zajedno sa drugim elementima pretvara u energiju.

Sok od đumbira u šezdeset mililitara sadrži i do 1038 miligrama kalijuma, a to je čak 22 odsto preporučene dnevne potrebe za odrasle – gotovo jedna četvrtina.


Komentari su zatvoreni.