Take a fresh look at your lifestyle.

Sir sprečava preranu smrt: Evo koliko treba da ga pojedete dnevno!

Za zdravlje srca, kostiju i celog organizma

3,435,510

Sir je bogat vitaminima, proteinima i mineralima, a najnovija istraživanja dokazuju da štiti od kardiovaskularnih bolesti i srčanog udara, piše Lepa & srećna.

 

Osim što je bogat kalcijumomsir sadrži i zdrave masnoće koje se lako apsorbuju u telu i podržavaju nivo “dobrog” holesterola u organizmu.

 

Istraživanja pokazuju da dnevna porcija sira treba da ima 30 grama ili da pojedete krišku siraveličine kutije šibica dnevno. Ako se na taj način jede, sir može da smanji rizik od bolesti srca za 14 procenata.

 

 

foto: Shutterstock

Sir takođe sadrži i kiseline koje sprečavaju zakrčenje arterija. Međutim, koliko god je zdrav, sa konzumiranjem sira morate biti pažljivi. Nikako nemojte da preterate u količini jer to može povećati holesterol, dovesti do gojaznosti, a so u siru može da izazove visok krvni pritisak. Ukoliko vam je iz zdravstvenih razloga zabranjen sir ili ne volite njegov ukus, stručnjaci ističu da jogurt sa malo masti i mleko mogu takođe obezbede organizmu važne proteine i minerale, ali bez opasne soli koje sir sadrži.


Foto Shutterstock
Autor/Izvor Stil.Kurir

Komentari su zatvoreni.