Take a fresh look at your lifestyle.

SAVET ZA USPEŠAN POČETAK DANA: Kada je pravo vreme za doručak?

0 11,812

Korisno je znati.

Vrlo  često čujemo da je doručak najvažniji obrok, ali niko ne kaže koje je najbolje vreme za prvi obrok u danu. Mnogi od nas nisu gladni čim ustanu. Da li je zaista važno vreme, kada je doručak u pitanju?

OO NE, PERIOD VIRUSA DOLAZI! Evo par SAVETA kako da OJAČATE tokom jeseni: Svaki dan pijte OVO!

Nutricionisti kažu da je vreme obroka podjednako važno kao i njegov sastav i količina! Prema njihovom mišljenju, najbolje vreme za doručak je u prva dva sata nakon buđenja.

doručak

Foto: Profimedia

Ovaj prvi obrok, ukoliko ga pojedete u predviđeno vreme, stabilizovaće šećer u krvi tokom celog dana. Tek nakon doručka, ceo naš organizam će se razbuditi.

Ovo je pravi način na koji se jede kivi – jer je tako mnogo zdraviji i sprečava pojavu raka

Ukoliko ujutru prvo trenirate, pokušajte da pojedete nešto lagano, sat vremena pre treninga, a ako vam više prija da trenirate pre jela, uvek sa sobom ponesite nešto što ćete pojesti nakon treninga, da biste telu obezbedili dovoljno energije.

Doručak

Foto: Profimedia

Doručkujte ovako i skinućete 13 kilograma: Ova caka uspeva svima, ne može da omane!

Ako ste tip osobe koja ne može da jede rano, popijte čašu vode kad ustanete, kako biste hidrirali svoj organizam, a zatim pojedite nešto lagano, grčki jogurt ili bananu. Bitno je samo da ne preskočite doručak, jer on obezbeđuje energiju koja je vašem organizmu potrebna da produktivno započne dan.


Foto Profimedia
Autor/Izvor SrbijaDanas
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.