Take a fresh look at your lifestyle.

Recept za domaći sok od cvekle koji snižava pritisak

513

Ovo nije čaša soka od cvekle, ovo je čaša zdravlja.

Sok od cvekle je bogat hranjivim stvarima i ima mnoge zdravstvene prednosti. Dobar je za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i jača telo. Bogat je gvožđem, što znači da može da pomogne u sprečavanju slabokrvnosti (anemije) i niske razmere hemoglobina. Takođe, pomaže telu u apsorpciji gvođža, što omogućuje dobru cirkulaciju krvi.
Cvekla utiče na probavu i metabolizam. Pomaže telu da svari hranu, posebno onu masnu. Osim toga, sadrži vlakna, što dodatno olakšava probavu. Antioksidansi i fenolni spojevi se u velikim količinama nalaze u cvekli. Oni pomažu u uklanjanju slobodnih radikala iz tela što sprečava prerano starenje. Sok od cvekle je vrlo delotvoran kod detoksikacije jetre. To je pre svega zbog metionina i glicin betaina koje cvekla sadrži.

Oni koji imaju problema sa visokim krvnim pritiskom, a žele da pomognu sebi na prirodan način, imaju na raspolaganju i ovu zdravu namirnicu. Cvekla može pomoći u sprečavanju bolesti srca, srčanih udara i drugih kardiovaskularnih bolesti. Istraživanja su pokazala da nitrati iz cvekle pomažu u snižavanju krvnog pritiska i na taj način zaustavljaju hipertenziju, odnosno visoki krvni pritisak.

Sok od cvekle:
2 cvekle
3 šargarepe
1 jabuka
sok od 1 narandže
Sve sastojke ubacite u blender i odmah popijte.


Komentari su zatvoreni.