Take a fresh look at your lifestyle.

PRIRODNI PROBIOTICI: Rešite se NADUTOSTI, niskog pritiska i KOŽNIH problema uz OVE četiri NAMIRNICE!

3,937

Za dobro varenje!

Probiotici su veoma bitni u ishrani. Oni ne samo da pozitivno utiču na crevnu floru, već mogu pomoći i kod visokog krvnog pritiska, a veoma su dobri i za kožu i rešavaju i probleme nadutosti. Ukoliko vi niste za upotrebu lekova, jer probiotike možete piti u kapsulama, evo kako možete da ih nadoknadite kroz hranu.

Ovo su namirnice bogate probioticima.

Kiseli kupus

Jača imunitet, poboljšava varenje i smanjuje stres. Niskokalorično, a super hranjivo povrće je jedinstven spoj vitamina A, B, C, E i K, minerala (mangana, selena, kalcijuma, kalijuma, magnezijuma), omega-3 masnih kiselina i lekovitih sumpornih materija koje štite od raka.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @_vegan_food_lover_888 on


Kiseli krastavci

Još jedna fermentisana namirnica koja sadrži probiotike i nekima je čak ukusnija od kiselog kupusa. Možete ih jesti svakodnevno, samo pazite na visok nivo natrijuma koji poseduju.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je provereno odličan probiotik. Samo treba paziti na količinu koja se unosi. Ne treba preterivati, naravno, već ga je najbolje kombinovati s drugim namirnicama kao što je zelena salata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rose Galikas DTCM,R.Ac,B.Kines (@smelltheroses_11) on

Kefir

Ako ste veliki ljubitelj jogurta, a želite neku promenu, birajte kefir. Odličan je i za dodavanje više proteina u vaš jutarnji smuti.
Kefir po sastavu sadrži belančevine, aminokiseline, lipide i topljive polisaharide. Osim toga, sadrži simbiozu između velikog broja dobrih, mlečno-kiselih bakterija i kvasca.


Foto Profimedia
Autor/Izvor SrbijaDanas

Komentari su zatvoreni.