Take a fresh look at your lifestyle.

Ovo je ubedljivo najnezdravije povrće koje možete da pojedete – i pritom goji

5,372

Iako svi savetuju da je povrće zdravo, ipak ovo morate da izbegavate

 

S obzirom da nam se bliži leto moramo da počnemo na vreme da spremamo naše telo za pokazivanje na plaži, a u tome nam je povrće najbolji saveznik – ali ne svo povrće.

Evo kada trebate da jedete hleb ako želite da smršate – samo tada!

Novo istraživanje naučnika sa Harvarda ukazalo je na neke sorte povrća koje ne doprinose gubitku težine. 130.000 ljudi bilo je posmatrano tokom 20 godina, a praćene su njihove navike u ishrani i namirnice koje konzumiraju. Saznanja ovog posmatranja, dala su rezultate na osnovu kojih su stručnjaci zaključili koje povrće zapravo doprinosi dobijanju na težini.

Foto: Pixabay.com/Nije nam svo povrće saveznik u borbu protiv kilograma.

Otišli su toliko daleko u istraživanju da su mogli sa velikom sigurnošću da ukažu na povrće koje je najgore od svih kada je reč o gojenju. Najgore povrće koje možete da jedete u nadi da ćete smršati su kukuruz, krompir i grašak, koji dovode do kontraefekta, odnosno do gojenja.

Kukuruz se pokazao kao najgori sa 0.9 kilograma više tokom dve godine od povećanja porcije ovog povrća. Razlog za to je visoki glikemijski indeks, intenzivno povećanje šećera u krvi nakon konzumiranja koje osobu koja ga jede čini da se oseća još više gladno.

Foto: www.pixabay.com/nema ko ga ne voli, ali morate da budete umereni.

Kontradiktornost ovog istraživanja pokazala je da osobe koje su jele povrće bogato vlaknima, kao što je pasulj, izgubile su na težini nakon nekog vremena.


Foto Profimedia
Autor/Izvor Telegraf.rs

Komentari su zatvoreni.