Take a fresh look at your lifestyle.

OČISTITE VAŠE TELO! PROLEĆNI detoks sa OVA 4 JEFTINA sastojka!

4,146

Jednostavan recept za zdraviji život!

Zima se približava kraju a kako se proleće približava osećamo se loše i usporeno. Osim promene vremena, uzrok ovome su i toksini koji su se nagomilali u našem organizmu za ovo vreme.

Ako želite da pred dolazak proleća podstaknete metabolizam, očistite organizam od unosa masne i teške hrane, te izvršite mini detoks, dobro rešenje je da tokom dva ili tri dana unosite zdrave, lagane napitke koji će vam pomoći u ovom procesu.

Vitaminska voda

Vitaminska voda
Foto: Profimedia

 

Naravno, potrudite se da uz njihovo konzumiranje, regulište i ishranu, te izbacite slatkiše i testeninu, ali i uvedete malo fizičke aktivnosti. Postoji čitav niz recepata za ovakve napitke, a mi vam donosimo onaj pomalo egzotičan, ali povoljan i jednostavan za pripremu, koji će brzo i lako dati dobre rezultate.

Potrebni sastojci:

* litar vode

* polovina grejpfruta

* jedna mandarina

* jedan krastavac

* listići nane

Priprema i upotreba:

1. Oljuštite grejp, mandarinu i krastavac i iseckajte ih na sitne delove

2. Sve sastojke (uključujući i listiće nane) ubacite u stakleni bokal ili posudu po želji

3. Prelijte ih vodom, pa ovu mešavinu ostavite u frižideru da odstoji preko noći

4. Sledeće jutro promešajte napitak i pijuckajte ga tokom celog dana

Zašto ovaj napitak daje rezultate?

Svaki od sastojaka ima svoju ulogu u ovom napitku, a imajte na umu da on prvenstveno služi za izbacivanje toksina i viška vode iz organizma, te da ne može dati magične rezultate bez promene ishrane.

Voda

Voda
Foto: Profimedia

 

Krastavac je prirodni diuretik te smanjuje nadutost i pojačava osećaj sitosti, dok mandarina ubrzava potrošnju kalorija i stabilizuje nivo šćera u krvi. Grejpfrut je bogat nizom važnih vitamina i minerala, pa će nahraniti vaše telo iznutra, a opšte je poznato koliko je dragocen za vitku figuru. Nedavna istraživanja pokazivala su da konzumacija ovog ploda podstiče mršavljenje, čak i ako niste na dijeti! Nana će se pobrinuti da vaša probava radi kao sat, i smiriće eventualne probleme sa želucem.


Foto Profimedia
Autor/Izvor SrbijaDanas

Komentari su zatvoreni.