Take a fresh look at your lifestyle.

MUSLI ČISTAČ: Creva će proraditi, OBIM STRUKA će se SMANJITI, svi toksini biće izbačeni!

6,754

Ovaj musli ne može da se kupi, morate da ga napravite sami

Ako imate problem sa crevima i opstipacijom, ako krećete na dijetu, ako me znate šta ćete za doručak, probajte “Čistač musli”!

Naziv dolazi od funkcije ove vrste muslija – ovo je doručak koji čisti creva.

 

Ovako koncipiran musli reguliše peristaltiku creva i normalizuju stolicu, što je bitno kod osoba koje imaju opstipaciju i nemaju stolicu svaki dan.

Industrijski musli najčešće nema ovu funkciju, jer je često prepun šećera i drugih aditiva.

Musli je važan i za sve one koji se loše hrane, jedu puno grickalica, slatkiša i mesa, a može se koristiti i kod raznih dijeta.

 

Devojka doručkuje

Devojka doručkuje
Foto: Profimedia

Recept za Čistač musli

Sastojci:

  • Ovsene pahuljice – 3 do 5 kašika (mogu i neke druge vrste pahuljica – ražene, zobene, heljdine pahiljice)
  • Speltine mekinje – 1 kašika
  • Čia seme – 2-3 kašike
  • Sojino mleko od vanile ili čokolade a može i neko drugo mleko ili jogurt, može i neki prirodni sok od povrća ili voća, sve po želji – 3 do 5 dl
  • Jabuka, mala ili pola jabuke, neprskana, domaća, bez ljuštenja kožice jabuke – iseckati je na sitne komadiće ili izrendati. Može umesto jabuke banana, ili neko drugo vlaknasto voće.
  • Ostalo po želji – cimet, rendani kokos, lomljeni lešnik, mleveno laneno seme, biljni proteini, voće u prahu, alge, trave u prahu, začini, suvo grožđe itd.

NAPOMENA: Ko ima insulinsku rezistenciju ili predijabetično stanje, kome šećer u krvi varira, neka stavi kašičicu cimeta u musli kako mu Čistač musli ne bi podizao šećer i insulin u krvi. Takođe, u ovom slučaju ne treba stavljati suvo voće (urme, grožđe, šljive, smokve) jer ono ima visok glikemijski indeks.

Priprema: 

Bitno je prvo čia seme preliti mlekom i ostaviti preko noći da čia seme nabubri. Čia seme bubri od tečnosti i postaje sluzavo ali su se može slepiti ako se dobro ne promeša. Kada stavljate čia seme u tečnost, nekoliko minuta mešajte dok seme ne počne da upija tečnost, da ne bi ostalo slepljeno u grudvicama.


Foto Profimedia
Autor/Izvor SrbijaDanas

Komentari su zatvoreni.