Take a fresh look at your lifestyle.

MORATE GA IMATI U SVOM DOMU: Ovo je ubedljivo NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK, uništava čak 30 bakterija

457

Zahvaljujući antibakterijskom, antiparazitskom i antivirusnom dejstvu, ima veliku primenu u lečenju raznih bolesti.

Ulje origana se dobija iz cveta i listova biljke, a poznato je kao moćno antimikrobno dejstvo koje se uspešno bori sa infekcijama. Zahvaljujući antibakterijskom, antiparazitskom i antivirusnom dejstvu, origanovo ulje ima veliku primenu u lečenju raznih bolesti.

Kako se koristi ulje origana?
2-3 kapljice origana za inhaliranje kod probelma sa infekcijom pluća
2-3 kapljice origano ulja sipajte u čašu vode za smirivanje upale grla
1-2 kapljice origano ulja pomešajte sa malom dozom ulja od kokosa ili aloe vera gela i aplicirajte na akne, psorijazu, zatvorene rane na koži ili gljivične nokte
3-4 kapljice origana ulja sipajte u čašu vode i pijte 2-3 puta na dan pre jela, kako biste podigli imuni sistem.
1 kapljicu origana stavite na četkicu za zube, kako biste ubili bakterije koje izazivaju loš zadah

Origano ulje je steklo veliku popularnost kao lekovito sredstvo, s obzirom da se vekovima unazad koristilo za podizanje imuniteta.

Najpoznatije je po antibakterijskim svojstvima, a čak su se svojstva origano ulja proučavala u brojnim naučnim studijama i medicinskim ustanovama. Dokazano je da ima antibakterijska, antiparazitska, antiseptička, antivirusna dejstva, kao i da utiče na jačanje imunog sistema.

Kao sveža biljka, ulje origana sadrži visok nivo antioksidanta. Obično se tokom prehlada uzima oralno, ili se primenjuje spoljno za infekcije kože. Važno je znati da se u slučaju ozbiljnih bolesti, ili kod trudnoće i dojenja, treba konsultovati sa lekarom specijalistom.

S obzirom da mnoge bolesti i oboljenja izazivaju mikro organizmi, važno je znati da se origano ulje uspešno bori sa štetnim mikrobima i efektivno je u prevenciji I borbi sa infekcijama, kao što su bakterijske vaginoze (kandida), infekcija urinarnog trakta (ešerihja koli, klamidija…), kod trovanja hranom (salmonela, listerija..) i raznih infekcija pluća.

Divlji orgiano se može korsitit kao biljka u pripremi hrane, tinktura, čaj ili u formi ulja. Kada je reč o ulju, preporučivo je da se kombinuje sa maslinovim, a u toj kombinaciji pomaže pri bolovima u mišićima.


Foto thinkstock
Autor/Izvor DNEVNO

Komentari su zatvoreni.