Take a fresh look at your lifestyle.

Mnogi tvrde da je sok od ove biljke veoma koristan za zdravlje

436,744

Celer je čest “gost” ukusnih salata i dodatak je raznim jelima.

Mnogi tvrde da je sok od ove biljke veoma koristan za zdravlje.

Bogat je vitaminima A, C i K, ali i kalcijumom, magnezijumom, fosforom i kalijumom. Istovremeno, siromašan je šećerom i bogat antioskidansima koji deluju antinflamatorno!

 

Odličan je i kod drugih zdravstvenih stanja:

Leči nesanicu

Sok od celera je obavezno piće potiv nasanica, naročito kada ste posebno nenaspavani. Prisustvo magnezijuma i esencijalnih ulja čine ga efikasnim u obezbeđivanju čvrstog sna.

Smanjuje upale

Sok od celera pomaže u smanjenju upale u telu, jer je bogat antioksidantima poput kofeinske kiseline, p-kumarne kiseline i ferulinske kiseline koji pomažu u smanjenju oksidativnog stresa.

Kožu čini sjajnom

Sok od celera je prepun osnovnih hranljivih sastojaka poput folata, vitamina A, B, C i K koji pomažu u poboljšanju zdravlja kože i obezbeđivanju besprekorne i čiste kože. Neguje kožu i čini je sjajnom.

Rešava problem viška kilograma

Sok od celera ima malo šećera i bogat je vlaknima, što ga čini jednim od najboljih pića za one koji paze na liniju. Nakon što popijete sok od celera, osećate se sito i ovaj osećaj sitosti sprečava vas da se prejedete.

Zdrava kosa

Pijenje soka od celera pomaže u održavanju kose zdravom i snažnom. Ima visok sadržaj vode, što ga čini efikasnim u poboljšanju kvaliteta kose i sprečavanju suvoće. Prisustvo vitamina A u soku od celera pomaže u lečenju peruti i negovanju korena kose.


Komentari su zatvoreni.