Take a fresh look at your lifestyle.

Mislila sam da sam dobila OBIČAN GRIP, ali kada sam došla kod lekara rekli su mi: “Da ste došli 30 minuta kasnije bili biste MRTVI!” Tada je MOJ PAKAO počeo…

870

Lili O Konel (23) iz Sidneja prošle godine je uživala u zimskom odmoru i božićnim praznicima u krugu porodice, ali najednom joj je pozlilo – počela je da povraća i dobila osip na licu. Pomislila je da je dobila grip, ali kako joj je bivalo sve gore i gore, brzo su je prevezli do bolnice.

Tamo su joj na licu mesta dijagnostikovali meningokoknu bolest, i rekli joj da je mogla da bude mrtva u roku od pola sata, da je rešila da ignoriše simptome.

Lili se pojavio i osip na licu…

Lili se pojavio i osip na licu...
LILI SE POJAVIO I OSIP NA LICU…FOTO: FACEBOOK
“Toliko sam srećna da sam živela tri minuta od bolnice jer su mi doktori rekli da sam čekala duže, da verovatno ne bih preživela”, kako prenosi ABC.

Lili je osam dana provela na intenzivnoj nezi, a ukupno tri nedelje u bolnici. Kaže kako je ostala živa samo zahvaljujući majci i njenoj brzoj reakciji. Ona i dan danas pati od renalne i nadbubrežne insuficijencije, zbog čega svaki drugi dan čak pet sati provodi na dijalizi.

Ipak, i ovoj agoniji će doći kraj – ona bi trebalo vrlo brzo da se podvrgne operaciji presiđavanja bubrega, koji će da joj donira sestra Grejs.

Inače, meningokokna bolest je teško, infektivno oboljenje koje izaziva bakterija Neisseria meningitidis, a koje se najčešće manifestuje kao meningitis ili sepsa. Potreban je određen okidač (pad imuniteta, prethodna virusna upala gornjeg diisajnog sistema i sl.) da bi se ova bakterija aktivirala.

Najčešće se javlja kod beba od 6 meseci do 3 godine, te u adolescentskom periodu (14-20 godina). Bolest po pravilu počinje naglo, obično iz dobrog zdravstvenog stanja povišenom telesnom temperaturom kojoj prethode groznica, bolovi u mišićima i zglobovima, glavobolja, mučnina i povraćanje, istovremeno se uglavnom po koži javlja osip.

S.P.


Foto FOTO: FACEBOOK
Autor/Izvor žena

Komentari su zatvoreni.