Take a fresh look at your lifestyle.

MAGIČNA ŽALFIJA: Lekovita biljka koja smiruje upalu sluzokože i čisti organizam od toksina (RECEPT)

191

Čaj od žalfije ima nebrojenih pozitivnih uticaja na ljudski organizam. Jača imunitet, čisti krv i jetru i odličan je za detoksikaciju organizma. Delotvoran je kod svih vrsta nazeba, naročito protiv prehlada i gripa.

Ova biljka pokazuje neverovatne rezultate kod lečenja gljivičnih infekcija i raznih poremećaja u ciklusu kod žena. Dodatni benefit je to što se koristi i kao prirodni diuretik. Odlična je za jačanje nervnog sistema, relaksaciju, poboljšanje memorije i loše koncentracije.

Ova začinska biljka ima antiflamatorno, antioksidativno i antimikrobno dejstvo. Tanini iz biljke jačaju sluzokožu usta, dok etarska ulja deluju antiseptično. Zbog toga se čaj od žalfije za grlo primenjuje kod različitih infekcija ždrela. Ukoliko ga grguće u ustima sprečava nastanak infekcija i odlično deluje ukoliko ste promukli.

Veoma je efikasan kod afti, gingivitisa, apscesa, karijesa i eliminiše neprijatan zadah u ustima. Zalfija za desni može biti od velike pomoći u lečenju i prevenciji paradontopatije. Ona je jedan od najčešćih razloga gubitka zuba kod odraslih osoba. To je hronična infekcija koja zahvata zubno meso i koštano tkivo koje podupire zube. Uzrokuju je milioni bakterija koje žive u našim ustima.

Čaj od žalfije za prevenciju paradentoze
Tri supene kašike svežeg ili sušenog lista žalfije prelijete sa 1 dl mlake vode. Poklopite i ostaviti nek odstoji dva sata. Zalfija za ispiranje desni se koristi takođe kako bi se paradentoza zuba držala pod kontrolom.

Nakon obroka potrebno ju je žvakati oko dvadeset minuta. Sok slobodno progutajte, dok listove trebate ispljunuti. Na kraju isperite usta mlakom vodom.

Čaj od žalfije za ispiranje desni je veoma delotvoran, međutim biljku možete koristiti i na još jedan način. Uzmite sveže ubran list i protrljajte predeo oko zubnog mesa. To će vaše zube učinti zdravijim i čvršćim.

Facebook Komentari
Foto Instagram /
Autor/Izvor SD

Komentari su zatvoreni.