Take a fresh look at your lifestyle.

KAKO DA SAKRIJETE CELULIT – TOP TRIKOVI

641

Kada su pripreme za leto u pitanju, ubedljivo prva na listi prioriteta je borba protiv celulita. Međutim, svi znamo koliko je to jedan opsežan projekat, koji podrazumeva ne samo specijalne tretmane, masaže, pilinge i raznorazne metode kojih danas ne manjka kada je ponuda na beauty sceni u pitanju, već i poseban režim ishrane, kao i vežbanje. I sve mi to znamo u teoriji, ali praksa često izostane. I tako leto stigne, a mi se ustručavamo da izađemo napolje u šortsu ili kratkoj haljini. Da li ipak postoji način da se bolje osećamo u svojoj koži, i da celulit učinimo manje vidljivim?

U nastavku vas zato čekaju top trikovi kako da sakrijete celulit.

Pažljivo birajte garderobu i materijale koje nosite

Foto: sk.my-favourite.inf

Ukoliko želite da sakrijete celulit, a da se ipak ne odreknete letnjih trendova i kratkih haljina i šortseva, onda morate da budete vrlo pažljivi u odabiru kroja i materijala. Najbolje bi bilo da to budu lepršave haljine, a nikako uske, i šortsevi koji nisu pripijeni uz telo. Dakle, ležerni i širi modeli ovih komada garderobe. U suprotnom, kada oblačite one koji su pripijeni uz telo, oni bukvalno pritiskaju vašu kožu i čine celulit i vidljivijim nego što zaista jeste.

Kada su kupaći kostimi u pitanju, stvari mogu postati malo nezgodnije, a izazov veći. Mislimo da tu naviše mogu da vam pomognu marame i ešarpe koje možete vezati oko struka, sa posebnim akcentom na prekrivanje zadnje strane butina odmah ispod giuze, gde je celulit uglavnom najvidljiviji.

I ne zaboravite da kada sedite, iako je damski, možda ipak ne treba da prekstite noge.

Makeup tehnike i preplanuli ten

Opšte je poznato da kada smo tamniji, celulit se slabije vidi. Tako da se uvek možete odlučiti za metodu sunčanja, naravno uz vođenje računa u kom se periodu dana izlažete suncu i uz obavezno korišćenje UV zaštite, kako biste pomorandžinu koru učinili manje vidljivom.

Naravno, ukoliko nemate vremena da se sunčate, ili vam ono iz bilo kog razloga nije opcija, tu su makeup trikovi koji vam mogu biti od pomoći. Za maskiranje možete koristiti šimer za telo – eferkat je odličan zbog  svetlucavih čestica koje se prelamaju, ili pak bronzer, koji vaše noge može učiniti preplanulim.

I naravno tu je i krema ili sprej za samopotamnjivanje, koji su vam uvek opcija.

Lak za kosu!

Verujemo da vam zvuči neobično, ali ovaj trik stvarno deluje! Potreban vam je lak za kosu, i to onaj sa jačim efektom učvršćavanja, koji ćete naprskati na svoju kožu – one delove koji su problematični u pogledu celulita. Stojte uspravo i sačekajte da se lak u potpunosti osuši. Sve vreme ćete osetiti efekat zatezanja, što i jeste poenta kada je skrivanje cellulita u pitanju. Vaša koža će postati zategnutija.

Trik sa tuširanjem i brzim piling tretmanom

Foto: limeandlife.com

Za efekat privremenog nestanka celulita, za koji će vam biti potrebno nekoliko dana, možete praktikovati tuširanje hladnom vodom. To takođe deluje na način da zateže kožu. Najbolje bi bilo da pod tušem na ovaj način izdržite oko 5 minuta, i da to ponavljate svakodnevno.

A nakon tuširanja možete primeniti piling koji će takođe delovati protiv celulita, plus će ukloniti mrtve ćelije sa vaše kože.

Za njega vam je potreban soc od kafe, ili pak mlevena kafa koju ste pomešali sa malo vode, kako biste dobili smesu poput paste. Potom pastu utrljavate u kožu kružnim pokretima, a ako imate vremena najbolje bi bilo da nakon toga noge uvijete u plastičnu providnu foliju, posle čega ostatke uklonite takođe hladnom vodom.

U svakom slučaju, nije kasno da krenete sa ovim tretmanom. smiley


Foto Shutterstock
Autor/Izvor mogujatosama

Komentari su zatvoreni.