Take a fresh look at your lifestyle.

Jedite ga što više: Povrće koje sprečava prejedanje, želju za slatkišima i ubrzava mršavljenje!

67,351

Odličan izbor ako ste na dijeti sa kontrolisanim unosom kalorija

Krastavacje od davnina poznat po svojim benefitima. Uglavnom se sastoji od vode i važnih nutrijenata koje imaju esencijalni značaj po organizam ljudi. Krastavac, osim što je bogat vitaminimaA i C, sadrži silicijum koji jača naša vezivna tkiva.

 

Krastavac – cucumis sativus potiče iz Indije, a pre 5.000 godina koristili su ga drevni narodi sa padina Himalaja. Osim što je dobar za vaše zdravlje, ovo povrće podstiče topljenje kilograma.

 

Takođe, krastavac sadrži mali broj kalorija i ima nisku energetsku vrednost – te je odličan izbor ako ste na dijeti sa kontrolisanim unosom kalorija.

 

Takođe, dodatak vitamina i minerala koji se nalaze u ovom povrću će nahraniti vaše ćelije što znači da ćete imati veću kontrolu gladi. Samim tim ćete sprečiti prejedanje i smanjiti želju za slatkišima.

 

Jedna trećina krastavca (ok 100 gr) sadrži samo 16 kalorija. To je logično, jer se ovo povrće suštinski sastoji od vode, a nutricionisti kažu da sok krastavca vam može biti od velike koristi u procesu mršavljenja. Voda takođe ubrzava metabolizam, a konzumacija krastvca će imati isto dejstvo.

 

Domaći sirup od nane: Najbolje osveženje za tople dane! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Kako da jedete krastavac?

 

Nije neophodno da jedete krastavac u sirovom obliku. Probajte da budete kreativni i dodate svež ili zaleđen krastavac u svoje smuti napitke.

Odlično se uklapa sa nezaslađenonom kokosovom vodom i sok od limete.

Možete dodati listiće nane, što će vas dodatni osvežiti tokom letnjih dana.

Još jedna opcija je da krastavac i kriške lmuna sipate u vodu, čime ćete dobiti izvrstan napitak za mršavljenje.

 

Dok nije preporučiva konzumacija samo krastavaca, jer imaju manjak masnoće i proteina koji su telu neophodni za normalno funkcionisanje, kombinovanje ovog povrća sa drugim hranljivim namirnica može imati odlične efekte po vaše mršavljenje.

 

Osim toga, krastavac će vam očistiti kožu, boriti se sa upalama, podstići rad digestivnih organa, pomoći telu da ostane hidrirano i zaštititi vaše ćelije.


Foto Shutterstock
Autor/Izvor Stil/Kurir

Komentari su zatvoreni.