Take a fresh look at your lifestyle.

FANTASTIČNA METODA :Izbacite otrove iz organizma uz pomoć kašike ulja

560

Izuzetno jednostavna i delotvorna metoda prevencije i lečenja uz pomoć ulja, nakon hiljadu godina pobuđuje zanimanje struke i javnosti. Reč je o metodi temeljenoj na ajurvedskoj medicini, opisanoj u drevnim indijskim spisima.

Sanskritska reč ayurveda prevodi se kao ”znanje o životu i dugovečnosti”.

Taj pet vekova star, tradicionalni indijski način lečenja se puno puta dokazao u praksi i nema sumnje da je itekako vredan pažnje.

Ajurveda preporučuje više metoda čišćenja organizma, a jedna od njih je mućkanje ulja u ustima.

U ovoj metodi odstranjivanje otrovnih materija iz tela, postiže se svakodnevnim mućkanjem suncokretovog ili susamovog ulja u usnoj šupljini.

Ulje nakon toga nikako ne smete progutati, nego ga ispljunite, a zatim dobro isperite usta.

Takav postupak omogućuje organizmu da se sam izbori protiv bolesti, bez ikakvih neželjenih nuspojava uobičajnih pri korišćenju medikamenata.

Kako mućkati ulje

Uljna terapija sprovodi se isključivo hladno ceđenim i nerafinisanim uljima.

Preporučuje se suncokretovo ili ulje od susama, ali prema brojnim iskustvima iz prakse, možete koristiti i maslinovo ili bilo koje drugo hladno ceđeno i nerafinisano ulje.

Takođe, u cilju pojačanog delovanja, osnovnom ulju koje ste odabrali za mućkanje, možete dodati nekoliko kapi ulja lekovitih biljaka, zavisno od vrste oboljenja.

Dodajte ulje lavande za smirenje i opuštanje, ruzmarina za bolju cirkulaciju, kamilice protiv infekcija ili anisa za pročišćenje disajnih puteva.

Terapiju sprovodite na prazan stomak, tako što ćete uzeti u usta jednu veliku kašiku ulja i zatim ga polako mućkati i premeštati po usnoj šupljini 15 do 20 minuta.

Budući da ulje tokom tog procesa usisava štetne materije i toksine, ne smete ga progutati.

Poriv za gutanjem sprečite tako što ćete nakratko prestati da mućkate ulje i duboko udahnuti na nos, ili progutajte ‘na suvo’, zadržavajući sadržaj u prednjem delu usne šupljine.

Za vreme mućkanja, proizvešćete puno pljuvačke, pa će se ukupan sadržaj u usnoj šupljini povećati. Ako je preobilan, i pre isteka preporučenog vremena možete ispljunuti višak.

U svakom slučaju, ispljunite sadržaj po isteku 15 ili 20 minuta.

Šta se leči mućkanjem

Ova metoda se u praksi pokazala delotvornom u borbi protiv niza bolesti i tegoba, poput…

glavobolje
zubobolje
hroničnog umora
nesanice
astme
ekcema
plućnih bolesti
artritisa
crevnih i želudačnih oboljenja
bolesti bubrega, jetre i srca
hroničnih bolesti krvi
• ženskih bolesti

Između ostalog, uljna terapija izbeljuje i učvršćuje zube, zaustavlja krvarenje iz desni i pomaže kod paradentoze.

Tajna delotvornosti ove metode je u tome da za vreme mućkanja svih šest litara krvi proteče kroz pljuvačne žlezde i na takav način se organizam oslobađa štetnih materija.

Jednostavno rečeno, uz pomoć ulja, isisaćemo otrove iz organizma.

Osim u lečenju, terapiju uljem preporučljivo je koristiti i preventivno, jer jača imunitet i time u samom početku sprečava brojna oboljenja.

Mućkanje za napredne

Nakon što steknete iskustvo, vreme mućkanja prilagodite sebi.

Ulje ispljunite čim osetite da se gustoća sadržaja u ustima promenila. Ipak, postupak ne bi smeo da traje manje od 10 ili 12 minuta.

Smatra se da se ulje nakon dva i po minuta veže sa pljuvačkom, nakon četiri i po minuta ulazi u krv, a nakon deset minuta izvlači štetne materije iz organizma kroz pljuvačne žlezde.

Nakon mućkanja, ispljunuto ulje mora biti belkasto i retko, a ako ostane žuto i gusto, niste ga dovoljno mućkali.

Po završetku mućkanja, usnu šupljinu isperite toplom vodom i operite zube. Ako želite, usnu šupljinu isperite slanom vodom ili čajem od pelina, kako biste uklonili neugodan ukus.

Za preventivu, ulje je dovoljno mućkati jednom na dan, najbolje ujutro, na prazan stomak.

U terapijske svrhe, postupak sprovodite triput dnevno, pre jela.

Trajanje terapije

Trajanje terapije zavisi od bolesti i opšteg stanja organizma.

Okvirno govoreći, akutne bolesti moguće je izlečiti za manje od nedelju dana, a hronične u roku od nekoliko meseci do godine dana.

Terapiju je nužno sprovoditi onoliko dugo koliko je potrebno da se organizam u potpunosti oporavi.

Katkad se stanje kratkoročno može i pogoršati. Može se javiti i povišena temperatura, pogotovo kod osoba koje pate od više bolesti.

Te smetnje su prolazne, pa terapiju svakako treba nastaviti do izlečenja.


Komentari su zatvoreni.