Take a fresh look at your lifestyle.

Đumbir- saveznik zdravlja: Smanjuje bolove u mišićima, snižava holesterol

0 4,430

Đumbir se ubraja u najzdravije i najukusnije začine na svetu, a pomaže regulisanje krvnog pritiska, povoljno utiće na smanjenje osećaja mučnine, kao i menstrualnih bolova.

Ova začinska biljka ima mnoge dobrobiti po naše zdravlje, a ovo su samo neke od njih.

MOĆNE CRVENE BOBICE! Nar kao simbol zdravlja, plodnosti i večnog života!

  • snižava vredosti lošeg holestelora u krvi koji je povezan sa različitim bolestima kardiovaskularnog sistema. Samo tri grama đumbira dnevno može znatno smanjiti nivo LDL holesterola u organizmu.
  •  vitamini i minerali koji se nalaze u sastavu ove biljke mogu poboljšati koncentraciju, ali i sprečiti reuranjena oštećanja moždanih ćelija, a samim tim sprečava i pojavu Alchajmerove bolesti.

FOTO: Pixabay

  • đumbir je bogat vitaminima, pa njegova svakodnevna upotreba može smanjiti mogućnost pojave zapaljenja i infekcija u organizmu. Pored toga, naširoko je poznato da ova biljka utiče na održavanje imunog sistema.

Lavanda i kantarion pomažu, ali i povrće od kojeg MNOGI BEŽE

Preporučeni dnevni unos je tri grama dnevno. Ukoliko ste trudni, jedan do jedan i po gram ove biljke pijte jednom dnevno, rastvoren u vodi ili smutiju.

  • ukoliko đumbir uvrstite u ishranu, znatno ćete smanjiti učestale bolove u mišićima i zglobovima. Preporučuje i osobama koje su sklone bolestima kostiju.

FOTO: Pixabay

  • poznato je da pića koja u sebi sadrže đumbir pozitivno deluju na borbu protiv mučnine, naročito kod trudnica. Takođe, pića obogaćena đumbirom mogu pomoći pacijentima posle hemoterapije, ukoliko osećaju mučninu i nagon za povraćanjem.

Spas iz prirode: Ovi čajevi ublažuju menstrualne bolove i simptome PMS-a

Đumbir možete kupiti u zdravoj hrani, ali i potražiti suplemente koji u sebi sadrže ovu biljku.

Izvor: BKTVNews/Nevena Žunić

Foto Pixabay
Autor/Izvor BKTVNews
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.