Take a fresh look at your lifestyle.

DOKTORI SAVETUJU: Evo zašto ne treba da pijete LIMUNADU čim ustanete!

4,947

Zdravlje pre svega.

Čaša tople vode sa limunom koju nutricionisti sve češće preporučuju za početak dana, možda i pomaže da ubrzate metabolizam, ali može da šteti zubima. Efekti vode s limunom naročito mogu da budu loši po zube ako ovaj napitak uzimate odmah čim ustanete, onako kako se preporučuje za metabolizam, da bi ubrzao varenje.

Želiš da se hraniš zdravo? Započni jutro ovim zanimljivim MUSLIJEM koji je osvojio internet!

Jedan od stomatologa je rekao da topla voda s limunom oštećuje zubnu gleđ, zbog čega zubi postaju osetljiviji i dobijaju žućkastu boju.

Limun

Foto: Profimedia

– Zubna gleđ se oštećuje zbog kiselosti limuna. Ako se to stalno ponavlja, odnosno ako se konstantno unose kiseli napici i hrana, razgrađuje se zubna gleđ, a unutrašnji sloj zuba, koji inače ima blago žutu nijansu, ostaje izložen i veoma osetljiv – rekao stomatolog.

Kada se ošteti zubna gleđ, zubi postaju veoma osetljivi na hladno.

Ovo je ubedljivo najnezdravije povrće koje možete da pojedete – i pritom goji

Činjenica da se zubi peru ujutru, nedugo posle uzimanja tople vode s limunom, dodatno pogoršava stvari. Naime, trljanje četkicom nakon što pojedete ili popijete nešto kiselo, još gore oštećuje zubnu gleđ i uspešno skida spoljašnji sloj.

Med i limun

Foto: Profimedia

Doktor zato savetuje da ne pijete vodu sa limunom ujutru. Umesto toga, da biste hidrirali organizam, popijte samo čašu vode ujutru, to vam neće oštetiti zube.

Probali ste sve ali cveće vam i dalje vene? Isprobajte ovaj jednostavan trik

Ukoliko vam baš prija da pijete toplu vodu i limunovim sokom, stomatolog savetuje da preduzmete nekoliko mera opreza: nikada ne perite zube odmah nakon što ste popili ovaj napitak. Između pranja zuba i ispijanja tople vode s limunom trebalo bi da prođe najmanje sat-dva.


Foto Profimedia
Autor/Izvor SrbijaDanas

Komentari su zatvoreni.