Take a fresh look at your lifestyle.

DIJETA IZ SNOVA: Zvuči ludo, ali ovakva pica pomaže u mršavljenju! Tajna je u 7 trikova!

490

Kuvar Paskal Kozolino, autor knjige “The Pizza Diet, Eat This, Not That!”, otkriva najzdraviji način za smanjivanje kalorija jednog od omiljenih jela u svetu, bez ‘žrtvovanja’ njegovog ukusa.

1. Napravite što tanju koru. Osim što je krcato kalorijama i naglo podiže nivo insulina u krvi, testo od belog brašna nema mnogo nitrijenata. Dobar izbor bilo bi i testo napravljeno od integralnog brašna.

2. Secite picu na manje komade. Na taj način ćete izbeći prejedanje.

3. Smanjite količinu sira. Ukoliko ne možete da ga izbacite u potpunosti, pospite picu kašikom parmezana (sadrži samo 22 kalorije).

4. Uklonite višak masnoća. Ukoliko se na povšini pice pojavi ‘barica’ od kačkavalja, pokupite masnoću salvetom. Verovali ili ne, na ovaj način možete da smanjite do 40 odsto kalorija.

5. Izbegavajte suhomesnate proizvode. Umesto njih, najbolje bi bilo da napravite ‘mediteransku’ picu, sa crnim lukom, povrćem (paradajz, paprike) i maslinama.

6. Dodajte začine. Poznato je da čili paprika i svež crni biber ubrzavaju metabolizam.

7. Ukoliko ste naručili picu, ne konzumirajte je iz kartonske kutije. Umesto toga, poslužite hranu u malim tanjirima. Istraživanja Tehnološkog instituta u Džordžiji su pokazala da konzumiranjem hrane u velikim tanjirima ljudi unose do 22 odsto više kalorija.

 


Foto FOTO: PROFIMEDIA
Autor/Izvor Kurir

Komentari su zatvoreni.