Take a fresh look at your lifestyle.

Čudesna mešavina za dijetu koja ubrzava metabolizam: zdrav napitak od ovsenih pahuljica za ravan stomak i vitku liniju (RECEPT + VIDEO)

421

Ovaj napitak učiniće da gubljenje kilograma bude lako i zdravo. Uživajte u ukusu i prepustite se ovom magičnom detoksu..

Naučna istraživanja pokazuju da topljiva vlakna poreklom iz ovasa deluju preventivno na bolesti srca i krvnih sudova, smanjujući nivo holesterola, te delujući na apsorpciju žučnih kiselina. Topljiva vlakna utiču i na funkciju insulina, pa tako prirodno regulišu nivo šećera u krvi tokom dana, što takođe ostavlja duži osećaj sitosti.

Tokom prolaska kroz probavni sistem, vlakna iz ovasa stvaraju gel s vodenom komponentom, pa na taj način povećavaju volumen crevnog sadržaja i olakšavaju prolaz fecesa kroz probavni sistem. Na taj način održava se zdravlje probavnog sistema, a time i zdravlje čitavog organizma. Ovas je takođe koncentrisani izvor drugih nutrijenata koji pružaju dodatne zdravstvene prednosti. Sadrži nešto viši sadržaj masnoća u odnosu na druge vrste žitarice, a pritom je sastav masnih kiselina povoljan, jer najviši deo pripada jednostruko i višestruko nezasićenim masnim kiselinama. Takođe, dobar je izvor belančevina i vitamina B, posebice vitamina B1 koji igra važnu ulogu u metabolizmu.

Šta to ima u napitku od ovsenih pahuljica što ga čini posebno dobrim za vašu liniju?

Bogat je vlaknima – koja imaju odlučujuću ulogu za zdravu probavu

Dobar je za jetru – oovas sadrži aminokiseline koje pomažu jetri da proizvede lecitin, zaslužan za odvajanje masnoće iz jetre u probavni sistem. Ukratko, ovas pomaže u prevenciji masne jetre.

Napitak je siromašan kalorijama, a sadrži brojne vitamine i minerale.

Prirodni je diuretik, podstiče rad bubrega i doprinosti izlučivanju viška tečnosti iz tela putem urina.

Sastojci:

šolja ovsenih pahuljica
3 šolje vode
1 štapić cimeta ili 1 kašičica cimeta u prahu
2 kašičice meda ili nekog drugog prirodnog zaslađivača
Pogledajte u videu kako da napravite napitak od ovsenih pahuljica.


Komentari su zatvoreni.