Take a fresh look at your lifestyle.

ČINI ČUDA: Mršave i zdrave žene redovno piju sok od kiselih krastavčića

434
Koliko god vam bilo nezamislivo da popijete sok iz tegle kiselih krastavčića, to je zapravo najbolje što možete da uradite za svoje telo. 

Ako ste ljubitelj kiselih krastavčića, imamo divne vesti za vas – sok koji vam ostaje u tegli nakon što ih pojedete takođe je veoma zdrav!

Kiseli krastavci sadrže dosta vode i minerala, najviše kalijuma, magnezijuma i mangana, pa su odlični za hidrataciju i detoksikaciju.

Takođe, ukusna turšija ima moć da reguliše krvni pritisak i popravi varenje. Odlični su i za izbacivanje svih štetnih materija iz organizma, a prava su riznica vitamina A, vlakana i silicijuma, koji je važan za zdravlje kože.

 

Metar oko struka

Foto: Profimedia

Sve to može da uradi i sok u kojem se nalaze kiseli krastavčići, plus još 5 sjajnih stvari!

Sprečava dehidraciju i utoljava najjaču žeđ

Ako ste veoma žedni, umesto vode popijte malo soka od kiselih krastavčića. Da biste brzo utolili žeđ, morate da unesete u organizam kalijum i natrijum, a budući da ovaj napitak sadrži oba minerala, osvežiće vas momentalno.

Opušta mišiće

Ako se osećate iscrpljeno nakon treninga, pijte ovaj sok. Ublažiće bolove u mišićima i pomoći da se što pre oporave.

krastavac

Foto: Profimedia

Jeftina zamena za sportska pića

Napici koje ispijaju sportisti nisu nimalo jeftini, ali sok od kiselih krastavčića jeste, a sadrži sve što vam je potrebno, piše MyHealthyFoodTips.com.

Injekcija vitamina i antioksidanata

Verovali ili ne, sok od kiselih krastavčića sadrži veliku količinu vitamina C i E. Takođe, pun je antioksidanata, a ova kombinacija će vam ojačati imunitet i popraviti opšte stanje organizma.

lepa žena

Foto: Profimedia

Pomaže mršavljenju

Isto kao i jabukovo sirće, i sok od kiselih krastavčića može da vam pomogne da smršate! Pijte bar jednu kašikudnevno i brzo ćete videti poboljšanje.


Komentari su zatvoreni.