Take a fresh look at your lifestyle.

BUDITE SPREMNI ZA VIKEND: Ova hrana će vam pomoći sa mamurlukom! (FOTO)

0 5,955

Obavezno jedite ove namirnice ako ste se provodili sa većom količinom alkohola…

Svi znaju šta ih čeka ako uveče potegnu za malo većom količinom alkohola. Glavobolja i mučnina su glavni razlog zbog kojih je jutarnji mamurluk najgora stvar na svetu i zbog kojeg mnogima nije do života.

Međutim, postoji rešenje, a ono se krije u hrani. Postoje namirnice koje dokazeno eliminišu efekte mamurluka i tako omogućavaju da se mnogo bolje osećate.

UVEK VITKI I ZDRAVI: Ove namirnice ČUVAJU srce, a pomoći će i da SMRŠATE!

Zato smo odlučili da vam predstavimo te namirnice, pa ako se kojim slučajem probudite sa mamurlukom i pulsirajućim glavoboljama, onda obavezno potražite ove stvari u frižideru.

Banane

Banane su jedna od najboljih namirnica koje leče mamurluk i zaista dobro obavljaju svoj posao. lako se vare i prepune su kalijumom koji odlično pomaže kod mamurluka.

Jedete koliko hoćete, a izgledate kao sa NASLOVNICE: 5 napitaka koji će otopiti masti i imaćete STOMAK IZ SNOVA

Banane sa nalepnicom

Foto: Profimedia

Ražani hleb sa medom

Ugljeni hidrati i šećer iz meda će pomoći da se vaš organizam razbudi i da bolje pobedi uticaj alkohola koji se još uvek nalazi u vašem telu i izaziva mamurluk.

hleb

hleb
Foto: Profimedia

Jaja

Jaja sadrže cistein koji pomaže da se razloži aceldidehid, molekul koji se nalazi u alkoholu i koji dovodi do mamurluka i do glavobolje i mučnine.

kuvana jaja

Foto: Profimedia

Voda

Alkohol je diuretik koji dovodi do toga da vaše telo postane dehidrirano, pa je zato obavezno da popijete čašu vode čim se probudite i čim osetite mamurluk. Čim budete popili vodu, momentalno ćete se osetiti bolje.

Voda

voda
Foto: Profimedia

Ovsena kaša

Ovsena kaša sadrži kalijum, magnezijum i vitamin B, što jača i pomaže organizmu da bolje izbaci alkoholne toksine iz tela. Takođe, lagana tekstura ovsene kaše omogućava da se lako vari i da smiri mučninu i nelagodnost u stomaku.

Ovsena kaša

Foto: Profimedia

Foto Freepik
Autor/Izvor SrbijaDanas
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.