Take a fresh look at your lifestyle.

BUBULJICE NA ZADNJICI? Evo koje PROBLEME u telu imate – POD HITNO REŠAVAJTE (FOTO)

46,999

Naše telo nam poručuje mnogo toga, bitno je samo da li umemo da pročitamo signale na vreme.

Akne, u zavisnosti na kom delu tela se nalaze, na primer mogu insinuirati na mnoge zdravstvene probleme ili na nekvalitetne životne rituale.

Sve više ljudi, a najčešće žene, žale se na bubuljice na zadnjici. Ako ih i vi imate, one pre svega mogu ukazati na neodgovarajući tip donjeg veša, bilo da se radi o neadekvatnoj veličini ili materijalu.

Takođe, moguće je da je vaš režim ishrane pogrešan.

Probajte da nabavite udobniji donji veš i da konsultujete nutricionistu.

dupe

Foto: Profimedia

Debra Jaliman, dermatolog iz Njujorka, objašnjava šta su tačno te male izrasline:

– One se formiraju od mrtvih ćelija kože i bakterija u folikulama dlačica – navodi Debra.

Na žalost, postoje žene čija je koža više sklona nastajanju ove “neprijatnosti”, ali i za njih imamo dobre vesti. Taj problem je rešiv, a može i da se urade neke stvari kao preventiva.

Debra nudi ova četiri rešenja:

1. Benzoidni peroksid eliminiše višak ulja

Kako bi rešili problem akni na guzi potrebno je da kupujete kreme na bazi benzoidnog peroksida. Ovaj sastojak čisti mrtve ćelije kože, eliminiše višak ulja i sebuma u folikulima i tako sprečava dalje upalne procese.

Belgijski model Fani Neguša na plažama Majamija

Foto: Profimedia

2. Salicilna kiselina uklanja mrtve ćelije

Salicilna kiselina pomaže uklanjanje mrtvih ćelija s površinskog sloja kože i čisti zapušene pore. Gel za pranje koji sadrži salicilnu kiselinu mogao bi pomoći u rešavanju ovog neugodnog estetskog problema, kao i svi drugi proizvodi s ovom kiselinom koja deluje antiseptički i umanjuje upalne procese. Potrebno je da mesto sa bubuljicama tretirate nekoliko puta nedeljno da bi se videli rezultati.

3. Losioni s mlečnom kiselinom

Potražite losione za telo koje sadrže mlečnu kiselinu. Ona nežno čisti mrtve ćelije kože i tako daje svoj doprinos bržem nestajanju bubuljica. Pre kupovine losiona za telo proverite sastav da biste bili sigurni da sadrži mlečnu kiselinu.

4. Tuširanje uklanja glavne uzročnike bubuljica

Ukoliko ponekad, nakon vežbanja ili jurišanja po gradu umesto pod tuš duže ostanete u znojavoj odeći povećavate šanse za nastanak bubuljica na guzi. Znojava odeća je puna bakterija pa je najbolje odmah nakon vežbanja uskočiti pod tuš.

Pored običnog tuširanja, važno je da dva puta nedeljno radite piling celog tela, pogotovo zadnjice. Pomešajte jednu veliku kašiku meda i jednu veliku kašiku šećera i nežnim kružnim pokretima masirajte guzu ovim pilingom iz kućne apoteke.


Foto Profimedia
Autor/Izvor SrbijaDanas

Komentari su zatvoreni.