Take a fresh look at your lifestyle.

A na tome smo svi odrastali: Svi pričaju da paradajz i krastavac ne valja jesti zajedno, u čemu je fora?

0 6,112

Negde na Internetu se pojavila vest da nije zdravo jesti paradajz i krastavac u istoj salati, jedno je sigurno, da letnja trpeza više nikada neće biti ista bez te salate

Negde na Internetu se pojavila vest da nije zdravo jesti paradajz i krastavac u istoj salati, a evo šta je prava istina o tome. Kao glavni razlog što ne treba praviti kombinaciju paradajza i krastavca se navodi činjenica da je vreme varenja veoma različito za te dve vrste povrća. Tačno je, paradajz je bogatiji vlaknima nego krastavac, pa se sporije vari.

 

Utvrđeno je da se i kombinacija drugih vrsta povrća vari različitom brzinom, pa vi i dalje jedete takve salate. Znači, ovo nije razlog da odustajate od savršene kombinacije krastavca i paradajza. Ako imate osetljiv stomak, pratite kako vaš organizam reaguje nakon što pojedete slatu sa ova dva sastojka.

Vreme varenja za paradajz i krastavac je različito Foto: Pixabay.com

Ukoliko vašoj probavi ne smeta kombinacija krastavca i paradajza, nemate nadimanje stomaka ili gasove, onda slobodno uživajte u svojoj omiljenoj salati. 

Dodatan razlog zašto su ljudi počeli da izbegavaju kombinaciju krastavca i paradajza je to što krastavac sadrži enzime koji uništavaju vitamin C iz paradajza. Ovo ne bi trebalo da predstavlja problem, osim ako ne patite od avitaminoze.

Ako vašoj probavi ne smeta kombinacija krastavca i paradajza, onda slobodno uživajte u ovoj salati Foto: Pixabay.com

Ako vam nedostaje vitamin C, ovaj problem možete rešiti tako što nećete kombinovati paradajz i krastavac u istoj činiji, već ih jedite odvojeno ili posle obroka popijte čašu soka od ceđene pomorandže i tako nadoknadite neophodnu dozu vitamina.

Ako vam nedostaje vitamin C posle obroka popijte čašu soka od ceđene pomorandže Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: b92.net)


Foto Pixabay
Autor/Izvor Telegraf.rs
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.